Er et træhus bedre end et murstenshus?

Der er mange ting, som man skal tage stilling til, når man skal have bygget nyt hus. Den første overvejelse man skal tage som nybygger er, hvilket type af hus skal man have bygget. Er det et træhus eller et murstenshus?

I denne artikel vil vi komme rundt om både fordele og ulemper ved de 2 forskellige typer huse.

 

Energivenlighed

Der er er flere faktorer, der spiller ind, når man skal vælge mellem enten et træhus eller et murstenshus. En af de store faktorer, der spiller ind, er energivenligheden.

Der er mange, der tror at træhuse ikke er nær så energivenlige som murede huse. Dette er dog en stor myte.

I gamle dage er det helt korrekt, at træhusene ikke var lige så godt isolerede. Situationen i dag er dog en anden.

Træhuse anno 2018 bliver opført med dampspærre i både vægge og på loft. Dette betyder, at den varme luft ikke slipper ud.

Der er mange ting, der påvirker den generelle energivenligheden og isolering i huset. Så det er umuligt at lave en generel sammenligning af energivenligheden på bjælkehuse og murerede huse.

Disse faktorer er b.la. opførelses år, vinduer samt varmeanlæg. Disse ting er individuelle fra hus til hus uafhængigt typen, og de har meget at sige i forbindelse med energivenligheden.

Uanset om du vælger et træhus eller murstenshus, så blev der i 2008 lavet en lov, der gør at alle huse skal være tætte. Derfor kan du trygt vælge begge metoder.

 

Prisen 

En af næste store faktorer, som påvirker valget af de to hustyper er prisen på hhv. træhuse og murstenhuse. 

Overordnet set er det generelt billigere at bygge træhuse end murstenshuse. Opgørelser viser, at det er op mod 10& billigere at bygge træhuse end murede huse.

Det er væsentligt nemmere og hurtigere at bygge bjælkehuse, da facaderene typisk bygges på fabrikken, så de er klar til at sætte op, når de ankommer til byggepladsen.

Alt dette gør at håndværkerne kan gøre arbejdet hurtigere og billigere.

Du kan læse mere om priser på træhuse her.

Hvis du vil have mere information om valget mellem træhuse og murstenshuse, så har Bolius.dk skrevet en uddybende om emnet her.

Indlæg oprettet 6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen