Flytning til udlandet – dét skal du huske af det juridiske

Vi lever i dag i en globaliseret verden. Grænserne kommer ‘tættere og tættere’ på hinanden end nogensinde før. Det har aldrig været så nemt og billigt at rejse. I løbet af én dag og et par flyruter, kan du komme om på den anden side af jorden. Det er helt unikt og noget, som vi aldrig i vores historie har været vidne til før.  

Mange muligheder i en globaliseret verden 

De mange muligheder, som en globaliseret verden medfører, gør også, at mange mennesker, danskere såvel som folk fra andre steder i verden, ikke ser landegrænser som en begrænsning men snarere som en god mulighed for oplevelser. Mange folk vælger at flytte til udlandet i forbindelse med arbejde, oplevelser eller lignende, fordi det er så nemt og fordi det er muligt i dag. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på i den proces? 

Hav styr på din jura 

Hvis du står og skal flytte til udlandet, men har en bolig i Danmark som står i dit navn, er der lige nogle enkelte ting, der skal styr på inden du går i gang med dit eventyr. Første punkt på den juridiske dagsorden er en ændring af skøde. Dette er vigtigt hvis du planlægger at bosætte dig permanent i udlandet og derfor skal ud af din købte bolig. Dette punkt bliver ofte næsten streget over af sig selv, da man jo typisk sælger sin bolig og derved ændrer i sit skøde, men hvis nu ejendommen skal overgå til en anden, lad os sige din ægtefælde eller tidligere ægtefælde i tilfælde af skilsmisse, ja så er en ændring af skødet helt essentielt, så du ikke står som ejer af boligen.  

Tag resten undervejs 

Hvis du blot har styr på det juridiske i forhold til din bolig, så kan du trygt tage de resterende ting, der vil komme mere roligt. Der er naturligvis en lang række andre ting, der skal styr på, hvis man skal omlokalisere sig til udlandet, men meget af det vil komme helt naturligt over tid.  

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen