Hvilket bor til hvornår?

Synes du at det er godt at være handy? Og er du typen der elsker at gøre det selv? Så kan det godt være en stor fordel for dig at vide, hvilket bor du skal bruge til dine bygge- og håndværksprojekter.

Afhængigt af hvad du skal have lavet, om der er tale om at få hængt billeder op, borehuller i beton, sten eller trævægge, så findes en række forskellige bor som du kan bruge.

Tag højde for materialer og formål

Omhandler dit projekt beskæring og boring i forskellige typer af fliser og klinker til for eksempel et badeværelsesgulv, så vil et diamantbor komme dig til gode. Diamantbor er rigtig gode til at bore i hårde eller keramiske materialer, hvor der her er tale om en diamantskæring, hvis du skal beskære med sådan en type bor. Det er her vigtigt, når man har med hårde materialer så som fliser og klinker at gøre, at man bruger det rigtige diamantbor. På den måde kan du med sikkerhed få boret huller i eller beskære materialet, samt undgår du at påføre unødig skade på materialet.

Skal du bore i mursten, sten, beton, gips vægge mv., så kan det være en fornuftig ide at købe en mur eller stenbor. Denne type bor, også kaldet en fræser, er typisk udstyret med en cementeret karbidbelægning og med en normal mejselformet spids, hvilket betyder at den kan banke ind igennem materialet.

Henholdsvis findes der også særlige bor til, hvis du skal bore i jern, metal, aluminium mv., samt til at bore i træ. Skal du bore i metallisk materiale, så vil det være en fordel at anvende et metalbor. Du kan sagtens anvende samme bor til at bore i træ materialer, dog så findes der særlige træbor som er velegnet til netop træboring.

Afhængigt af hvad du skal bruge til dit projekt og dets respektive materiale, så kan du finde alle ovenstående bortyper i forskellige størrelser i byggecentre og hos forhandlere.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen