Legende barn

Hvordan de rigtige børnesko kan sikre dit barns udvikling

Er du forælder kan der været enormt meget at holde styr på, hvad angår dit barns udvikling og velvære. Det kan allerede være svært a holde overblikket over, hvilket og hvor meget tøj man skal købe ind til den lille, men hvilken type tøj spiller også en central rolle.

En betydning ved hvert et skridt

Sko er noget som vi alle sammen har brug for og går med til dagligt, men de indgår en vigtig del af helbreds-regnestykket. Der er store forskelle på hvilke type sko, som man skal købe ind til sin baby og børn.

Generelt har børn behov for sko, der særligt tager hensyn til deres fødder, mens de er under udvikling. Men ikke alle fødder passer det samme fodtøj, der er nemlig forskelle på alder og ikke mindst årstidernes indflydelse.

Børn i modsætning til babyer bruger meget tid på at lege udenfor under forskellige vejrforhold. Dette sætter særlige krav til deres fodtøj, nemlig at det tillader øget fysisk aktivitet, samt imødekommer kravene fra årstiderne og den naturlig udvikling af fødderne.

For at sikre den korrekte biomekanik i dine børns fødder, er det vigtigt at vælge fodtøj der er minimalistisk. Børns fødder er ikke miniaturemodeller af forældrenes egne, hvilket betyder at høje stødabsorberende hæle, støtte indlæg og andre former for motion kontrol, medfører til en unaturlig gang og løbemønster hos barnet.

Børns fødder består hovedsageligt af brusk, der med tiden gradvist erstattes af knogler under udviklingen. Det at fødderne hovedsageligt består af brusk, gør dem meget tilbøjelig til at blive misformet af stive og spidse sko. Dette kan give en række forskellige og store problemer senere hen i livet.

Rigtigt fodtøj slår flere fluer med et smæk

For at undgå deformiteter og problemer er det derfor vigtigt at vælge det rigtige fodtøj til dit barn fra starten af. At gå i bare tæer er det naturlige alternativ, men det er ikke altid at vejret eller omgivelserne tillader at gå barfodet.

Heldigvis findes der mange forskellige børnefodtøjs mærker, der tager højde for både vejrforhold og den naturlige udvikling. Et eksempel på dette er Angulus støvler til børn, hvilket er fodtøj der ergonomisk tillader naturlig og fribevægelighed med komfort, hvilket er særligt vigtigt, hvis dit barn tilbringer meget tid med at lege og at være udenfor.

Det kan her anbefales at investere i kvalitets børnefodtøj, der tager højde for ovenstående forhold. Herudover, er det vigtigt at tage højde for føddernes størrelse, da børn er forskellige og ikke vokser ens. Børns fødder vokser nemlig oftest i ryk, hvilket kan være helt op til 15 mm på et halvår. Det er derfor vigtigt at holde øje og måle fødderne med jævne mellemrum – bedst hver måned eller hver anden.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen