Teamwork

Hvordan kan du ruste dit team til mere succes?

Mange teams eller arbejdsgrupper har det med at fungere nogenlunde på overfalden, men nedenunder facaderne kan der være skjulte og mulige problematikker.

Et team udgøres af flere personer

Begynder problemerne først at vokse, kan de hurtigt eskalerer sig større og dermed medvirke til samtlige konsekvenser. Et team kan siges at nogenlunde følge analogien af en kæde, nemlig at den er lige så stærk som dets sammenhængskræft og samarbejdsevne.

Samarbejde er her særligt vigtig, hvis man skal nå til måls med sine KPIer, strategier og ikke mindst arbejdsopgaver. I teams arbejder man typisk sammen om opgaverne, hvorfor et velfungerende samarbejde er vigtigt.

Begynder teamets enkelte medlemmer at påvirke samarbejdet på en negativ måde, hvilket kan skyldes interne uenigheder, selvcentrering mv., kan det få gevaldige konsekvenser for kvaliteten af arbejdet og selve udførelsen.

Godt samarbejde kan måles på bundlinjen

Nøglen til succes bunder således ud i samarbejde, da man i et team løfter i samlet flok. Den overordnet opgave brydes ned i mindre særlige underopgaver, der tilsammen bidrager til den samlede løsning.

Et ideelt team kan fuldføre deres opgaver med bedre og hurtigere fællesslagkraft. Et godt internt samarbejde kan bære frugt, der i sidste ende kan ses på virksomhedens bundlinje. Ingen virksomheder med flere mennesker kan eksekvere en hel organisatorisk strategi alene. Det handler om gensidig enighed og ejerskab fra hver et individ, før at arbejdet kan fuldføres.

Det er derfor vigtigt at have sit team på plads, hvis man vil nå i mål med langsigtet objektiver og mål.

En effektiv løsning til succes

En meget effektiv løsning til at nå til bunds med problematikker i teamet, er at gøre brug af teambuilding som redskab.

Teambuilding kan være mange ting afhængigt af, hvordan man betegner det. Overordnet set er det brugen af særlige metoder såsom teamcoaching, rollespil, særlige fællesaktiviteter med mere, der alle har til formål at styrke teamet, så det er rustet til succes.

Det kan anbefales at gøre brug af professionelle eksperter i form af teamcoaches til at styrke ens team. Langt de fleste har ikke medarbejdere med sådan nogle kompetencer, hvorfor det kan være strategisk vigtigt at søge hjælp udefra.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen