Dødsbo

Når arven bliver til en byrde

Befinder du dig i en situation, hvor din nære er gået bort på en rejse i udlandet, og du står som en arving til den afdøde persons ejendele eller hele dødsbo? For nogle personer betyder det at arve, at man står til at modtage en eller flere gevinster i form af efterladt ejendom, antikviteter, smykker, penge og finansielle aktiver. Men en arv kan også indeholde skjulte problematikker der forandrer den til en byrde.

Et problematisk efterspil

Når du står til at arve dele eller en hel arv, er der en række ting du skal tage særligt stilling til. En af disse er hvad du skal gøre med de ejendele du står til at arve, om du vil beholde dem, smide dem ud eller endda sælge, hvis det er muligt. Dit valg vil nok være afhængigt af, hvad du står til at eje, samt om det vil passe ind i dit liv. Derudover vil naturen af den ejendel du står til at arve sætte yderligere krav, som du skal sætte dig ind i.

Står du for eksempel til at arve en ejendom, som du selv ikke ønsker at bo i eller gør brug af, skal du tage stilling til ejendommens stand og salgspris. Er ejendommen i dårlig eller nedslidt stand, vil du skulle tage stilling til blandt andet renovering eller nedrivning.

Står du derimod til at arve antikviteter eller objekter af særlige mærker, som du ønsker at sælge, vil du skulle sætte tid af til at undersøge priser, markeder, annoncering af genstandene.

Ønsker du ikke at beholde nogle dele eller hele arven, skal du herudover tage stilling til, hvordan du rydder det eller får det solgt.

Få hjælp til at komme videre

Står du til at blive arving og befinder du dig i et eller flere af de ovenstående dilemmaer, kan det være en stor hjælp at få hjælp af professionelle. Dødsborydder er en arbejdsstyrke der specialiserer sig i behandling af et dødsbo. Ønsker du ikke at beholde alle arvens effekt eller hele arven, kan dit dødsbo ryddes af en dødsborydder. Afhængigt af hvilken virksomhed du søger hjælp hos, kan du få forskellige tjenester såsom at få en vurdering af enkelte eller alle effekter, opkøb af hele arven med videre.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen