Spar tid på arbejdspladsvurderinger

Er du længerevarende ansat i en virksomhed, har du nok oplevet at skulle igennem en arbejdspladsvurdering (APV). En APV har det formål at give jeres virksomhed en måde at arbejde effektivt og systematisk mod et bedre arbejdsmiljø.

Lovpligtigt og det praktiske

APV’er er lovpligtige og skal gennemføres og opdateres min. Hver tredje år. Det er her forudsat at ændringer med betydning for arbejdsmiljøet, skal skriftligt dokumenteres på enten papir eller elektronisk. I dokumentationen skal virksomheden redegøre for planlægningen, gennemførelse og opfølgning på APVen. Endvidere skal dokumentationen være tilgængelig for alle medarbejdere og ledelsen. Alle medarbejder er påkrævet at skulle deltage i processen og undersøgelsen, uanset størrelsen på virksomheden.

Vigtigt men demotiverende

Arbejder du indenfor HR eller agerer som leder til dagligt, er du nok bekendt med at arbejdspladsvurderinger kan være bøvlet og tidskrævende at udføre. Er din virksomhed allerede presset på tid, kan det være en stejl kamp at skulle udføre hele APV’en på engang eller i mindre bider.

Mén et godt arbejdsmiljø betaler sig i sidste ende. Resultaterne vil holistisk set oftest komme til udtryk på bundlinjen. Et godt arbejdsmiljø vil nemlig bidrage til at i får færre skader, øget effektivitet og mindre fravær.

Effektivisere og få mere tid

Ifølge Arbejdstilsynet er det op jer som virksomhed at vælge de metoder, redskaber og værktøjer, som I vurderer til at virke bedst til udførelsen af en APV hos jer. En god løsning er at anskaffe sig et digitalt APV system til udførelsen af APVer. Sådan et system har mange fordele, hvor en af dem er at hele processen bliver effektiviseret, da medarbejdere kan løbende deltage i APV undersøgelsen og udføre trivselsmålinger. Mange APV systemer gør det herudover nemmere for at kortlægge sin APV på brugervenligmåde ved hjælp af statistikker og visuelle grafer. Det kan derfor betale sig at investere i et APV system, da i vil få mere tid grundet løbende målinger. Endvidere vil denne optimering hjælpe jer til at finde særlige områder, som I kan fokusere på, for at komme hurtigere frem til et bedre arbejdsmiljø. De fleste løsninger er til dags dato mobil venlige og kræver derfor ikke tungere installationer.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen