outsource til udlandet

Ude godt – hjemme bedst

I dag er det blevet meget populært at outsource arbejdsopgaver til udlandet hvor der er billigere arbejdskraft at hente. Mange store virksomheder især benytter sig af muligheden for at få arbejdsopgaverne færdiggjort. Lige fra slagterier til tech-virksomheder benytter sig af muligheden for at outsource til udlandet.

Denne artikel belyser dette fænomen og kigger på fordele og ulemper ved at outsource til udlandet.

Fordelene er der mange af og ulemper ligeså.

Den største fordel ved at outsource ud af Danmark er det økonomiske aspekt. Der er mange penge at spare ved at få arbejdsopgaverne fuldført i udlandet. Mange i IT-industrien især benytter sig af den mulighed. At få udviklet digitale systemer og løbende support af disse systemer kan godt være en omkostelig affære og tage en stor del af budgettet.

 

Ulemperne ved outsource til udlandet er mange.

Først og fremmest kan der være et kommunikationsproblem og et budskabsproblem. Der kan ske misforståelser netop på grund af den kulturelle barriere, og dette kan vise sig at blive ekstremt dyrt. I IT-industrien kan den mindste misforståelse ødelægge et helt system.

Der kan være mere værdi at indhente for virksomheder hvis de holder især IT-relateret opgaver indenfor Danmarks grænser.

Afstanden kan også gøre mere skade end godt. For mange kunder er der en tryghed i at man kan ringe eller komme forbi den udvikler der står for projektet og komme med indskydelser.

IT-branchen er en branche hvor der typisk er flere der arbejder på samme projekt og her virker det nemlig at kunne sidde fysisk sammen og snakke om projektet. At udvikle digitale løsninger er en proces der kræver en del involvement og møder, og dette foretrækker de fleste at gøre fysisk istedet for over for eksempel Skype.  Det er især svært at programmere eller designe noget der kan integrereres med resten af arkitekturen, netop på grund af det manglende overblik og det fulde billede.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen