Forskellen på de forskellige hustyper

Måske er det første gang, at du skal bygge nyt og der kan være mange ting at tage stilling til. Vi vil i dette indlæg give dig gode råd og tips til, hvordan du vælger den helt rigtige hustype og byggestil, der passer til og din families behov, når I overtager nøglerne til jeres drømmehus.

 

Der er mange forskellige hustyper af vælge imellem, og vi vil herunder forklare de forskellige hustyper, så du får en bredere forståelse af, hvilket hus der passer perfekt til jer.

 

Det klassiske typehus

Det klassiske eksempel som vi støder på, er typehuset. Der er mange fordomme om typehuse, men faktum er et det er et rigtig godt valg til de fleste nybyggere.

Typehuse er ikke længere bare et masseproduceret hus, som bliver bygget uden jeres input. Langt de fleste bygge- og typehusfirmaer tager alle jeres behov med under byggeprocessen. Du vil blive overrasket over, hvor meget der egentlig kan lade sig gøre.

 

Funkishuset

Funkishuset eller funkisstilen, som den også bliver kaldt, er et flot kubikformet hus med flat tag. Dette hus var oprindeligt brugt i stor stil i starten af 1900-tallet, men der bliver bygget masser huse i denne stil i dag.

Du kan både bygge huset i ét eller flere plan, og det giver dig nogle helt klare fordele i forhold til indretning og placering og vægge, da huset ikke har nogle skråvægge.

 

Træhuset

Der er flere forskellige former for træhuse. Der er de helt almene svenske træhuse og bjælkehuset, som vi typisk ser fra Norge. Det er de færreste der får bygget disse som hus i Danmark.

Mange byggefirmaer opfører de fleste af deres modeller som træhuse. Dette betyder, at du får nøjagtigt samme hus blot bygget af træ i stedet for det klassiske murstenshus.

 

Plans huse

De fleste af os kender planhuse, hvor du har flere plan (typisk 1. og 2. sal). Dette hus kan både bygges som typehuse og et arkitekttegnet hus.

Nogle byggefirmaer bygger også deres træhuse i denne stil. Du skal typisk ikke ud og finde et specielt byggefirma til denne type, da størstedelen opfører alle deres huse i både 1. og flere plan.

 

Vi håber du kunne bruge artiklen, og vi ønsker dig alt held og lykke med dit kommende byggeprojekt.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen